Tanel Kangert kohtus oma kodukooli õpilastega

Neljapäeval toimus õpilaste kohtumine Vändrast pärit sporditähe Tanel Kangertiga.
Pilte näeb:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1111273735556980.1073741922.567892539895105&type=3

Gümnaasiumi aulas toimunud karjääriloengul kõneles üks Vändra kandi tuntumaid rattaproffe oma kujunemisloost, saavutustest ja tippspordiga kaasnevatest väljakutsetest. Spordimees rääkis oma karjäärist, eesmärkide seadmisest, nendeni jõudmisest, aja planeerimisest ja meeskonnatööst. Lisaks said õpilased kuulda tipptasemel profispordiga kaasnevatest loobumistest, vajadusest kompromisse teha ja valikuid langetada. Ühe näitena tõi esineja välja, kui keerukas on tippspordi kõrvalt õpingutega tegeleda. Tanel kirjeldas värvikalt rattatuuridega kaasnevat tihedat päevakava, rändurielu, vajadust oma toitumist kontrollida ja uneaega väärtustada.

Tööjuttudele lisaks rääkis Tanel ka puhkusest ja vabast ajast. Õpilased said kuulda huvitavaid seiku profispordi telgitagustest. Kohtumise lõpuks tutvustas Tanel Kangert oma abikaasat Silviat ja viiekuust tütart, kes teda esinemisel toetama olid tulnud.

Kohtumisel osalenud kaheksandate, üheksandate ja kümnendate klasside õpilased olid usinad küsimuste esitajad ja autogrammi kogujad. Tanel kinnitas, et kavatseb veel mõned aastad tipptasemel sportida. Õpetliku mõttena jäi kõlama Taneli soov sportlaskarjääri järgselt ülikooliõpingud käsile võtta.

Uudise edastas Silja Enok