Haridusfestivalil Narvas

29. oktoobril käisid Vändra Gümnaasiumi õpilased Sander Sõmer, Helen Tilk ja Marianne Pihelgas ning õpetajad Marget Privits, Riina Sikkal, Ene Kitsnik ja Silja Enok haridusfestivalil Narvas.

Väljasõit oli kell 6.15 Konsumi juurest. Sõit Vändrast Narva kestis umbes 4 tundi. Teel tehti 2 peatust. Esimene kord selles linnas oli põnev, sest keegi õpilastest polnud Narvas varem käinud.

Haridusfestivalil tutvustasid eksponendid oma organisatsioone, viisid läbi erinevaid töötubasid, meistriklasse, seminare ja koolitusi. Haridusfestivali külastajad said mitte ainult vaadata, kuulata, tutvuda, vaid ka meelepärastes valdkondades viktoriinidel ja harjutustes kätt proovida.

Üritus hakkaski töötubadega, millest me kahjuks väga vähe osa saime, kuid selle eest saime palju flaiereid piirivalve töötajatelt, Rajaledjalt, Lapsemurelt, erinevatelt kutsekoolidelt ja abikeskustelt. Meile meeldiski kõige rohkem Rajaleida, kus täitsime teste ja saime enda kohta palju uut ja huvitavat teada. Kell 12.00 algas meie jaoks tähtsaim osa, „Ettevõtliku kooli“ pidulik seminar, kus tehti teatavaks 2015. aastal erinevatele auhindadele nomineeritud koolid. Kategooriaid oli viis, nominente 15.  Meie kool nomineeriti kategoorias „Parim koostöö partneritega“. Tutvustasime ja esitlesime Vändra Gümnaasiumis toimunud ettevõtlus- ja karjääripäevade ettevõtmisi. Seminari viis läbi üks väga vahva neiu, kes suhtles esinejatega vabalt ja huumoriga ning kommenteeris iga esitlust paari hea sõnaga. Igavat juttu me ei kuulnud, sest kogu aeg saime uusi ideid, mida teised koolid  on teinud. Kindlasti tasuks neid ideid ka oma koolis rakendada. Seminar kestis kaks tundi ja  lõppes tordi ning kohviga. Jõudsime veel sööklas kartuliputru, liha, salatit ja kastet süüa ning kell saigi juba nii palju, et oli aeg bussile kiirustada. Enne sõitu Vändrasse käisime läbi  Narva linnast, heitsime pilgu piiripunktile, jõele ja kindlusele. Tagasi koju jõudsime 18.15. Oli väga pikk, ent tore koolipäev, mis jääb kauaks meelde.

Uudise edastas  Sander Sõmer X klassist