Vändra Gümnaasiumi õpilased Leedus

Eesti Suursaatkonnas Vilniuses_2016Vändra Gümnaasiumi põhikooliealised õpilased osalevad teist aastat Nord Plus Juunior projektis „Teenagers Being Innovators“, millest võtavad vändralastega koos osa soomlased, leedulased ja taanlased. Aprilli lõpupäevil viis projekti õpilasränne 11 Vändra Gümnaasiumi VIII ja IX klassi koolinoort ja 2 õpetajat Lõuna – Leetu, külastama projektipartneriks olevat Alove põhikooli.

 

 

Koolinädala sisse mahtus mitmeid väga huvitavaid ettevõtmisi. Oodatud reisi algus oli suurejooneline. Eesti Suursaatkonnas Vilniuses võttis Vändra Gümnaasiumi õpilasi ja õpetajaid vastu suursaadik Toomas Kukk, kes rääkis saatkonna ülesannetest ja diplomaadi tööst ning vastas kuulajate küsimustele Eesti ja Leedu koostöö kohta. Projektis osalevate õpilaste ja õpetajatega Soomest ja Leedust tehti tutvust Vilniuse vaatamisväärsustega. Eriti huvipakkuvad olid Gediminase torn ja Leedu suurvürstide palees asuv moekas ajaloomuuseum. Viimane valmis Leedu kirjalikes allikates mainimise tuhandenda aastapäeva auks.

Nord Plus Juunior projektis „Teenagers Being Innovators“ on rõhuasetus koolinoorte koostööl, keeleõppel ja kultuuride tundmaõppimisel. Alove kooliski oli rohkesti ühistegemisi. Koos õpiti leedu, eesti ja soome keelt, peotantsu, sporditi, valmistati kogenud juhendajate abiga leedulaste rahvusroogi ja suveniire. Rühmatöödena valmisid joonistused ja esitlused. Lisaks päikseline päev Dzukija rahvuspargis, Marcinkonyse etnograafiamuuseumi ja Druskininkai linna külastus.

Üheskoos tehtut esitleti külalisõpilasi võõrustavatele lapsevanematele ja Alove kooli õpetajatele peoõhtul, kus vaheldumisi õpilastega esinesid Alove folkloorirühma muusikud, lauljad ja tantsijad.

Leedus veedetud nädal jääb meelde soojade kohtumiste ja jahedate kevadilmadega.

Silja Enok
Vändra Gümnaasiumi õpetaja
Tantsutund Aloves_2016Rahvuslik käsitöö Aloves_2016Pidu vanematele Alove_2016Peoõhtu Aloves_2016
Fotod
Irina Lõõbas
Vändra Gümnaasiumi õpetaja

Fotodel
Kohtumine Eesti suursaatkonnas Vilniuses. Suursaadik Toomas Kukk koos pere ja Vändra Gümnaasiumi õpilaste ning õpetajatega.