Pärnus oli hea müügiõnn

Nädalavahetusel oli Pärnus kaks laata, kus oma toodangut tutvustasid ja müüsid õpilasfirmad. Noored äriinimesed üle Eesti kohtusid Port Artur 2 laadal “Pärnumaa jõulud 2016” ja Kaubamajakas laadal “Jäärmark”.

Teiste tegijate seas olid meie kooli IVb klassi õpilased Andra, Elis, Daniel ja Margaret oma firmaga “Maitse Ilu” ja VI klassi tüdrukud Triinu, Andra ja Sirli töötoaga „ Vahukommid šokolaadiga“. Mõlemad minifirmad olidki tootnud maitsvaid ja ilusaid asju. Olgu öeldud, et selles sektoris oligi konkurents vast kõige tihedam.

Äripäev oli pikk, aga osalejate sõnul huvitav. Põnev oli kaubelda ja oma toodangut tutvustada. Vahel oli natuke hirmus ka, pelgus tuli esialgu peale siis, kui pidi vastatama hindajate küsimustele. Müüjaid oli palju ja ostjaid oleks võinud olla rohkem, aga oma müügitulemustega jäid Vändra noored rahule. Mõlemad firmad plaanivad müügitöös äriõnne proovida edaspidigi.

Suur tänu kodule osutatud abi ja toetuse eest.

Majandusõpetajad
Silja Enok ja Ene Kitsnik