Lõppes koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds

Iga edulugu algab ideest, s.o. koolinoorte äriideede konkursi Bright Minds juhtlause.

Konkurss algas novembris. 50 võistkonda üle Eesti leidis idee, töötas ja arendas seda. Valmis võistlustööde hulgast valis žürii finaalvõistlusele 20 parimat. Vändra Gümnaasiumist töötasid ideedega neli võistkonda 3. a klassist ja kolm meeskonda gümnaasiumi astmest. 28.03. toimunud finaali pääsesid võistkonna Myst4you koosseisus Edrin Hansen ja Moonika Aluste 11. klassist, ideeks isesoojendav ja -jahutav pusa.

Õpetajad Riina Sikkal ja Silja Enok koolinoorte ärideede võistluse Bright Minds finaali jõudnud Vändra Gümnaasiumi õpilaste Edrin Hanseni ja Monika Aluste esinemist jälgimas.Koolitusprogrammi läbinud õpilased said TTÜ tunnistuse.

Projektis osalenute arvamused:

Edrin: Suur kogemus eluks ja juurde sai õpitud palju. Oli väga palju häid konkurente, siit tuleb kindlasti tulevikuks palju edukaid inimesi, kes muudavad Eesti elu ja ettevõtlust. Toit oli ka suurepärane.

Moonika: Minu arvates see üritus on tore, annab kogemusi ja elamusi ning paneb närvid proovile. See sobib noortele hakkajatele, soovitan kõigile.

Sander: Õppisime piinliku täpsusega kõiki start-upiga seotud asju. Saime kohtuda oma ala proffidega, kes meie ideele kõvasti kaasa aitasid. Söök oli hea.

Helen: Bright Minds õpetas mulle samm-sammu haaval, kuidas toimida, kui on olemas äriidee ja soov seda ellu viia. Samuti olid abiks ka oma ala parimad mentorid, kes kõik aitasid igal võimalusel kaasa.

Tony: Bright Minds andis meile ettekujutuse äriideede elluviimisest. Kümned mentorid rääkisid enda edust ning andsid tagasisidet meie tootele.

Jan Erik: Õppisime väga palju äriideede kohta nime mõtlemisest teostuseni välja. Saime palju väärtuslikke kogemusi ning teadmisi.

Heili: Minu arvates oli see üritus väga lahe, tore on kui noori innustatakse midagi tegema. Ps: Söök ka hea.

Õpetaja Riina Sikkal