Keskkonnaviktoriin “Vesi ja kliimamuutused”

22. märtsil tähistatakse ÜRO eestvedamisel rahvusvahelist veepäeva, mille eesmärk on pöörata tähelepanu olulistele veeprobleemidele kogu maailmas. Seoses sellega pani üle 3000 õpilase Eestis proovile oma teadmised Keskkonnaameti korraldatud veebiviktoriinis “Vesi ja kliimamuutused”. Kliimamuutuste pidurdamisele saab kaasa aidata igaüks, kas näidates head eeskuju oma tarbimisharjumustes, eelistades madalama süsiniku ja vee jalajäljega tooteid. Näiteks eelistada kohalikku toitu, süüa vähem liha ja vältida toidu raiskamist, muuta majapidamine säästlikuks ja kasutada kliimasõbralikku transporti.

Kõikviktoriini  küsimused olid valikvastustega ja valikus võis olla mitu õiget vastust. Seega tuli küsimustele vastamisel olla väga tähelepanelik. Kokku oli võimalik saada 72 punkti.

Vändra Gümnaasiumist osalesid viktoriinis 5.b, 6.b, 7., 8.a ja 8.b klassi õpilased. On tore tõdeda, et meie 7. klassi õpilased  Patric Lepik ja Dario Kivilo saavutasid 70 punkti ja 8.b klass osales 100%. 

Selle läbi arendasid õpilased ka Põhikooli riiklikus õppekavas sätestatud õpitulemusi,  nagu digipädevus ja õpipädevus.

Tore, et õpilased huvituvad keskkonnahoiust ja omavad ka häid teadmisi, et viktoriinil tublisti esineda.

Õpetaja Riina Sikkal