Valmista ise koolilõpu pannkoogitort

Klassikalised pannkoogid piima ja keeva veega
Portsjonite arv 10 tk

Koostisained
1 tass nisujahu
1 tass vett
1 tass piima 
1 spl suhkrut
1 tl soola 
2 spl õli
2 muna
( tl- teelusikas; spl- supilusikas)

              

Mõõtke vajalik kogus toiduaineid pannkookide jaoks. Suhkrut võib lisada oma maitse järgi, kas natuke rohkem või natuke vähem. Pange valmis järgmised köögitööriistad: sobiva suurusega kauss, milles on mugav tainast valmistada, vispel, toidulabidas, et pannkooke ringi keerata, pann ja kulp.

Valmistage pannkookide tainas. Segage munad, suhkur ja sool. Pange kõik toiduained kaussi. Vahustage segu vispli abil. Kiiresti valage keev vesi magusa segu sisse ja segage vispliga kokku.

Järgmisena lisage piim kaussi. Segage kõik korralikult läbi.
Nüüd võib lisada jahu. Enne kasutamist tuleb jahu sõeluda. Nii saame parema tekstuuriga taigna. Lisage jahu osade kaupa taina sisse ja segage ühtlaseks massiks. Kui kõik on tehtud vastavalt eeskirjadele, siis tainas tuleb ühtlane. Lisage õli valmis taigna sisse ja segage veel kord läbi. Pange tainas “puhkama” ja korralikult kuumutage õliga määritud pann (määrige pann õliga ainult ühe korra). Tõstke suur kulbitäis tainast ühte panni serva, siis keerake-kallutage panni nii, et tainas valguks ühtlase õhukese kihina laiali. Küpsetage maitsvaid pitsilisi pannkooke.

Kuidas serveerida valmis pannkooke? See on kindlasti Teie valik! Võib serveerida pähklikreemi või moosiga. Näiteks: iga pannkoogi peale määri pähklikreemi ja aseta koogid üksteise peale torni ja saad pannkoogitordi.

Head maiustamist!