Õppekäik Vändra jäätmejaama

Käisime terve klassiga Vändra jäätmejaamas. Kogunesime kolmapäeval peale teist tundi õue, siis panime selga helkurvestid, võtsime kahekaupa ja hakkasime liikuma.

Jäätmejaamas ootasid meid kaks inimest, nad tutvustasid end jaama operaatori ja regiooni juhina. Juht, Marina Lillepõld, hakkas rääkima, kuidas sorteerida prügi ning mis juhtub, kui tavaline prügikott sattub papi ja paberi konteinerisse. Prügiga määrdunud pappi ja paberit ei saa enam uuesti kasutada. Esimene asi, millest esineja rääkis oli sorteerimine, kuhu läheb papp, piimapakk, elektroonika ja ehitusjäägid. Igal jäätmel on oma koht. Kõige viimane jutt oli ravimitest. Vanu ravimeid ei tohi lihtsalt ära visata või kraanikausist alla lasta selle pärast, et loodusesse sattudes tekitavad nad palju pahandust.

Karoli Merdikes
Vändra Gümnaasiumi VI a klassi õpilane