Kooli pääses uut rahatarkust

Juuni esimestel päevadel said 4.-7. klasside õpilased osaleda rahatarkuse tundides, lahendada rahateemalisi virtuaalreaalsusharjutusi ja panna rahateadmised proovile e-viktoriinil.

E-viktoriinil “Olen rahatark!” osales 1642 õpilast 78 koolist. Meie kooli edukaim oli sellel võistlusel 6. klassi õpilane Kristina-Helen Kuusik. Viktoriinil olid paremal positsioonil need, kes igapäevast majanduselu jälgivad ja kel olemas oskus internetist usaldusväärset infot otsida ja leida.

Rahatarkuse tundides oli 6. Ja 7. klassis külalisõpetajaks Swedbank Rahaasjade Teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger. Asjatundjalt kuuldud rahatõdesid aitasid kinnistada VR harjutused. Mari-Liis Jääger ja panga praktikant Grete Koho sidusid eluks olulise rahatarkuse ja koolis õpitu osavalt ühte. Neli teemat: lisaraha teenimine, eelarve ja kogumine, info investeerimisest ja ohud internetis said virtuaalreaalsusprillide abil harjutades selgemaks.

Naljaga öeldes saab vaheajale vastu minna teadmistega, kuidas “rahapuud” paremini kasvatada.

Õp Silja Enok