Kolmapäeval, 18. oktoobril valmistasid abituriendid rakendusbioloogia kursuse praktilises tunnis endale toiduaineid. Bioloogia tunnis omandatud teoreetilisi teadmisi toiduainete tehnoloogiast rakendati tavaelus. Valmis kartulitärklis ja kohupiim.
Tooraineks olid kartuli mugulad, petipiim, keefir ja hapukoor. Tööjuhised valmistas ette õpetaja ja töövahendid olid olemas kodunduse klassis. Õpilaste huvi ja tegutsemislusti tulemusena valmiski kaks portsu kvaliteetset tärklist ja kaks portsu heamaitselist kohupiima, millest hiljem valmistati õunakisselli ja kohupiimakreemi.
12. kl tööhoos, foto H. Arumäe
Nende kahe toote valmimisprotsess jäädvustati fotodena ja videona. Arvutiklassis pandi kokku esitlused oma töö tulemustest.
Slaidiesitlusi ja videot esitlesid abituriendid rakendusbioloogia tunnis ning neid kuulamas ja teadmisi omandamas käisid külalised 3.a klassist.
Järgnevalt vaata videot ja slaidiesitlusi bioloogia tunnis tehtust.
Slaidiesitlused Kohupiima valmistamisest nr 1, nr 2 ja Tärklise valmistamisest nr 3
Tekst ja fotod bioloogiaõpetaja H. Arumäe