Aabitsapidu

29. jaanuaril 2015. aastal toimus Vändra Gümnaasiumis 1. klasside aabitsapidu.
Aabitsapidu on märk sellest, et esimese klassi laste senise koolielu kõige tähtsam raamat on läbi loetud, tähed ja lugemine selged.
Ettevalmistused aabitsapeoks kestsid kaks nädalat, mille jooksul õpiti ära laulud, luuletused ja lavaline liikumine. Aula ees sai sel päeval vaadata aabitsa- ja kunstinäitust erinevatest aabitsatest. Aabitsapidu juhtisid aabitsa tegelased Jaagup (Markkus Pärnsein 1.A klassist) ja Teele (Lisett Küüts 1. B klassist). Aabitsapidu olid vaatama ja kuulama tulnud Vändra Gümnaasiumi 2.-4. klassi õpilased ja õpetajad, Vändra Lasteaia mudilased ja nende õpetajad ning1. klasside õpilaste lapsevanemad.
Tubli esinemise eest sai iga 1. klassi õpilane šokolaadimedali. Aabitsapeol kõlanud laulud, luuletused ja lavalise liikumise õpetasid lastele selgeks õpetajad Liivi Lumijõe, Ene Kitsnik ja Riina Kirkmann.
Meie kooli huvijuht Maarja Padari kujundas aabitsapeo kuulutuse, kaunistas aula ja tegi peost fotosid.
1. klasside õpilased jäid oma aabitsapeoga väga rahule.
Jutu aabitsapeo kohta koostasid Ene Kitsnik ja Riina Kirkmann