,,Koidulauliku valgel“ 2015

Jõululaupäeval möödub 172 aastat Lydia Koidula sünnist. Märkimaks poetessi sünniaastapäeva korraldavad Koidula Gümnaasium ja Pärnu Muuseum juba üheksateistkümnendat korda noorte etluskonkursi ,,Koidulauliku valgel“.

Traditsiooniks on saanud, et konkursil esitatakse lisaks Koidula loomepärandile ka teiste autorite loomingut. Tänavune Koidula kaasautor on Merca.

Meie kool on igal aastal sellest konkursist osa võtnud. Novembrikuus lugesid kõik 5. – 12. klassi õpilased kirjandustunnis Koidula ja Merca värsse. Parimad esinesid koolikonkursil, mille võitjateks osutusid: 5.-6. klassis Emma Köster (I koht) ja Anna-Kaisa Roots (II koht); 7.-9. klassis Vanessa Vihm (I koht), Aleks Tammiksaar (II koht), Merili Selmet ja Carol Schults (III koht); 10.-12. klassis Kitija Šohireva (I koht), Karli Loogus (II koht), Kris Pihelgas (III koht).

Pärnu muuseumis toimunud maakonnakonkursil saavutas Martin Kaljuste III koha ja Kitija Šohireva kuulus äramärgitute hulka.

Uudise edastasid emakeeleõpetajad