Kõik koos köögis

köögis I

2015. aasta viimase koolinädala põhjal võib öelda, et kasvamas on uus vägi pagarimaailma tipptegijaid. Ia klass kaalus, kordas, ka küpsetas kooli käsitööklassi köögis. Kroonides kõiki oma poole aasta jooksul õpitud oskusi ühise küpsetamispeoga.

Küpsetamispäeva kavas oli teha köögis matemaatikat, loodusõpetust, kehalist kasvatust ja kunsti- ning tööõpetust. Taignateol korrati aja-, kaalu- ja mahuühikuid. Räägiti üle inimese viis meelt. Köögis toimetamine soosis kõigi nende kasutamist. Kehalise kasvatuse tunnis sai taigen hoolega sõtkutud ja jäi võimlas sportimise ajaks suurtesse kaussidesse kerkima.

Kakukesed plaaniti veeretada kerajad ja laduda seejärel ristkülikukujulistele plaatidele. Pagaritöö käigus harjutati aga rullimist. See töö sujus nii hästi, et kakukeste asemel valmisid hoopiski kunstipärased kaneelirullid ja neile sobisid ainult ruudukujulised pannid.
Tundide lõpuks sai iga laps maitsta oma tubli töö vilju. Saiateol abistasid meid jahuga Ralf-Marcus ja Janely, suhkruga Mia, pärmiga Säsil, võiga Andra Sherilyn, piimaga Kendra ja Joosep tõi vajalikud kanamunad. Nõu ja jõuga aitasid õpetajad Age Raimets ja Riina Arva. Õpetaja Arva jäädvustas tööprotsessi ka piltidele.

Toredast koolipäevast tuli põnev päkapikupäev.

Uudise edastas Ia klassi klassijuhataja Silja Enok

Köögis IIKöögis III