II ja III klassi loovusreis

III a klassi õpilased ja II klasside loovussuuna õpilased käisid reedel 11. detsembril Tallinnas Kadrioru Kunstimuuseumis ja Eesti Lastekirjanduse Keskuses.

Kohale jõudes nähti huvitava arhidektuuriga muuseumi maja. Sisse astudes avanes avar vaade muuseumi ruumidele. Õpilasi tervitas giid ning ekskursioon võis alata.

Giid tutvustas mitmeid näitusesaale ja jutustas huvitavalt üles pandud maalidest. Peale ringkäiku istuti “ämber-toolidel” ning söödi kaasa võetud sööki. Peale einestamist sai pikali heita, et näha maali, mis oli lakke maalitud. Maja ise oli väga huvitav. Olles maja ühes otsas, oli tunne nagu oleksid teisel korrusel, kuid minnes maja teise otsa, oli tunne, et oled esimesel korrusel.

Peale Kadrioru Kunstimuuseumi külastust suunduti edasi Eesti Lastekirjanduse Keskusesse. Seal vaadati vanu raamatuid ning oli võimalus istuda vanas koolipingis ning ka väikestel toolidel, mis olid tehtud muinasjuttude põhjal. Keskuses oli ka kuusk ning sellised raamatud, mis noorematele väga meeldisid. Ülemisel korrusel oli Alice Imedemaa tegelaste nukud ja teekannud. Palju õhinat tekitas ka lilleõie kujuline lamp, mis põlema pannes ajas õie kroonlehed laiali ja kui tuli kustu pandi, siis tõmbus uuesti kokku. Sealt edasi mindi “kuulamise ja vaatamise” tuppa, kus olid puust Pokud ja Edgar Valteri raamatud.

Enne kodu poole sõitmist käisime ka Jõuluturul Raekoja platsil.

Kokkuvõtteks võib öelda, et oli väga tore päev!

Uudise edastas õpilane Laura Västrik IIIa klass