I a klassi õppekäigud

Ia klass on kooliaasta lõpus teinud kaks pikemat õppekäiku. Esimene neist pealinna Tallinna, teine maakonnalinna Pärnusse.

Tallinnas käidi Adamson – Ericu Muuseumis muuseumitunnis. Tunni teema „Toonimeistrid“ kutsus õpilasi märkama maalidel erinevaid meeleolusid ja leidma värvitoone, mis neid meeleolusid kannavad. Iga laps sai segada omad toonid ja luua oma meeleolupildi. Veel külastati ühiselt Tallinna Teletorni ja osaleti televisiooniteemalises haridusprogrammis. Kõige ägedamateks pidasid lapsed nähtud filmi, ühiselt tehtud telesaadet, närvekõditavaid aknaid teletorni 21. korruse põrandas ja muidugi 22. korruse tuulist vaadet ümbruskonnale. Miks valisime muuseumi ja teletorni? Eesti Kunstimuuseumi muuseumitundides olid suuremad lapsed sel kooliaastal juba käinud ja nähtust palju head rääkinud. Teletorni külastus oli osalt võit Kuusakoski korraldatud keskkonnakampaanias „Küünlaümbriste jaht“ osalemise eest.  Kuusakoski andmetel kogusid kampaanias osalenud õpilased ühiselt üle Eesti 5,9 tonni alumiiniumit, mis on pea pool ühe lennukitiiva kaalust. I a klassi lapsed panustasid sellesse kogusesse 5,4 kg. Tänu tublidele Eesti lastele saavutati käesoleval hooajal rekordiline tulemus, ühiselt koguti kokku 3,9 miljonit teeküünlaümbrist, millest I a klassi osa oli 3760. Tänuks selle eest saadi sooduspiletid Tallinna Teletorni.

Teine õppekäik toimus Pärnusse Pernova Loodusmajja.  I klassi tundide teemaks “Loovad mängud taimedega”. Õpiti tundma taimi, nende ehitust. Vaadeldi eelnevalt korjatud taimelehti. Loodusteemalised tunnid Pärnus olid huvitavad. Lapsed osalesid viktoriinil ja tegid akrüülvärvidega taimetrükki. Valminud piltidest sai terve näituse. Väga meeldis kõigile võimalus tutvuda väikeste lemmikloomadega. Õppekäiku Pernova Loodusmajja rahastas KIK.

Uudise edastas Silja Enok
I a klassi klassijuhataja