IIa klass teadustöös edukas

Vändra Gümnaasiumi IIa klassi uurimistööd tutvustatakse Tartu Ülikooli muuseumis toimuval Hullu Teadlase III teaduskonverentsil.

On selgunud Hullu Teadlase teaduskonverentsi „Olen tragi, sordin prügi!“ parimad tööd. Oma vanuseastme parimate seas on ka Vändra Gümnaasiumi IIa klassi töö.

Kokku laekus sel aastal Hullule Teadlasele 41 uurimistööd, millest žürii valis välja iga vanuseastme 5 parimat tööd. Hinnati tööde sisu, vormistust, huvitavaid ja nutikaid lahendusi ning loovtöö teostamist. Žüriisse kuulusid: Hull Teadlane -Tartu Ülikooli muuseum; Aigi Kikkas, Marianne Olbrei, Merle Taimalu, Mario Mäeots – Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut; Mait Kriipsalu – Eesti Maaülikool, jäätmekäitlus.

Iga vanuseastme viit parimat oodatakse lühikese ettekandega esinema HulluTeadlase teaduskonverentsile, mis toimub 12. mail Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis. Konverentsil kuulutatakse välja iga vanuseastme esikolmik ning antakse üle auhinnad ja tänukirjad. Korraldajate sõnul ei sõltu lõplik paremusjärjestus konverentsi ettekandest, sest žürii on oma valiku juba teinud. Küll aga annab see väikestele uurijatele võimaluse oma tööd teistele tutvustada ja saada aimu, mida „päris“ teadlased konverentsidel esinedes tunnevad.

Tartu Ülikooli muuseum haridusprogrammide kuraator Annika Pindis märkis, et häid ja omapäraseid töid oli sel aastal palju. Tehtud uurimistööde kohta annab Hull Teadlane maikuu jooksul kõigile osalejatele žürii märkuste ja kommentaaride põhjal ka tagasisidet.

Uudise edastas Silja Enok