Õpilasleiutajate riiklik konkurss

Õpilasleiutajate riiklikul konkursil osaleb 10 Vändra Gümnaasiumi õpilasleiutajat

Konkurssi korraldatakse sel aastal 10. korda. Vändra Gümnaasiumi õpilased osalevad konkursil 3. korda.

Konkursil osalevate õpilaste arv on algusaastaga võrreldes suurenenud. Eesti Teadusagentuuri (ETAg) kodulehe andmeid kasutades arvutasime välja, et aastate jooksul on konkursile esitatud 6205 tööd. Konkurss korraldati esimest korda 2008. aastal, kõige arvukam osavõtt oli 2016.aastal. Siis osales 925 tööd. Küllap on leiutamishuvilisi kooliõpilasi juurde tulnud, aga võib-olla on õpilased hakanud igapäevaelulisi probleeme ja kitsaskohti paremini märkama.

2016. aasta ettevõtlus- ja karjäärinädala ajal sai Vändra Gümnaasiumis 2015. aasta õpilasleiutajate riiklikul konkursil osalenud parimate töödega tutvuda ETAg näituse vahendusel. Meie õpilaste üks lemmikuid sellelt näituselt oli bassein, mille põhja kõrgust sai vastavalt ujumishuviliste pikkusele muuta.

Sel aastal on Vändra Gümnaasiumist konkursile pääsenud 1. ja 2. vanuserühma 10 paremat tööd. Tööde autorid on:

Ragnar Petrov
Andra-Sherilyn Madison
Mia Saar
Angelika Tünder
Joosep Hansen
Ralf-Marcus Tiismaa
Lisette Helena Maranik
Alondra Lääniste
Janne Reinsalu
Raido Rässa

Ideid hinnatakse kolmes vanuserühmas:

1.vanuserühm – eelkool kuni 4. klass
2.vanuserühm – 5.–9. klass
3.vanuserühm – 10.–12. klass, sh vastavas vanuses kutsekeskhariduskoolis õppijad

Õpilasleiutajate riikliku konkursi eesmärk on väärtustada teadus- ja arendustegevust ning innovatsiooni õpilaskonnas, stimuleerida õpilaste aktiivsust teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni alal.

Hoiame omadele pöialt!

Õp Silja Enok