Teatrihuvilised Rahvusooper Estonia saalis ja tagatubades

I ja III a klassi õpilased käisid rahvusooperis ekskursioonil. Põnev retk ooperimaja lavatagustesse ruumidesse kestis tunni. Ringkäigu ajal said lapsed näha lavataguseid ruume, erinevaid töökodasid, garderoobe ja proovisaale ning kuulda maja pikka ja põnevat ajalugu. Ekskursiooni järel jälgiti koos kõigi teiste teatrikülalistega muusikali „Karlsson katuselt“.

Estonia teatri maja on suur ja sopiline, koridorid on pikad ja kitsad. Enne etendust tavalisi uudistajaid lavale ei lubata, sest dekoratsioonid ja rekvisiidid peavad asuma väga täpselt mõõdetud paikades. Muusikateatri eripära on suur orkester. Orkestriauku mahub 90 orkestranti. Dirigendi juhendamist saab iga orkestrant etenduse ajal jälgida valgelt ekraanilt, mis asub dirigendi selja taga. Kõige enam meeldisid III klassi lastele õmblustöökoda ja dekoratsioonide maalimise saali rippsild, orkestriauk ja viiuldaja Anu põnev kokkuvõte Rahvusooper Estonia ajaloost.

Üsna ringkäigu lõpus kohtusid lapsed koridoris juhuslikult näitleja Sepo Seemaniga, kes kehastas Astrid Lindgreni samanimelise jutustuse ainetel kirjutatud muusikalis „Kalsson katuselt“ peategelast. Sepo Seemani hääl on esimese kooliastme õpilastele hästi tuttav. Mitmed kuulamisülesanded on just tema õpilaste jaoks linti lugenud. Põgus kohtumine tekitas palju rõõmsat elevust.

Silja Enok
3.a klassi klassijuhataja