Vändra Gümnaasium on EdTech häkatonil oma panuse andnud

Mis on häkaton? Häkatonil liituvad eri taustaga eksperdid ning huvilised 48 tunniks ajutisteks meeskondadeks, mis püüavad kindlal teemal esitatud probleemidele lahendusi leida.

15.-17. novembril toimus Tallinnas haridusteemaline häkaton EdTech 2019.
Vändra Gümnaasiumi esindajad olid erilises seisus, sest said Garage48 korraldatud EdTechil 48 tunni vältel töötada nelja erineva innovaatilise arenduse juures. Olgu lisatud, et üks neist ideedest pälvis finaalis auhinna Boltilt.

Viktoria Fast oli Bolti auhinna vôitnud meeskonna liige

EdTech häkatonil tegid 20 rahvusvahelises meeskonnas võrdsetena koostööd ülikoolide õppejõud, erinevas vanuses kooliõpilased, kirjanikud, disainerid, õpetajad, üliõpilased, IT-eksperdid ja mitmete muude valdkondade spetsialistid. Homset haridusmaailma saavad vändralaste puudutusel rikastama ideed innovaatilistest töövahenditest raamatutõlkijaile, keeleõppureile ja koolipsühholoogidele. Sündmus oli väärtuslik, sest andis osalejatele uusi teadmisi ja kogemusi, mis on tulevikus kindlasti edukalt kasutatavad.

Gümnasistid Liis Pank, Viktoria Kimmel, Isabella Lepik, Viktoria Fast ja Marleen Aluste ning õpetaja Silja Enok osalesid Garage48 korraldatud häkatonil esmakordselt. Kuuldust, nähtust, rahvusvaheliste meeskondadega vormitud värsketest ideedest ning võidetud auhinnast räägivad osalenud kooliperele lähemalt juba saabuval esmaspäeval.

Marleen on tööülesandega rahul

Silja Enok
Vändra Gümnaasiumi õpetaja