Best in English (BIE) 1. korda ka meie koolis!

Best in English (BIE) veebipõhine konkurss toimub enamjaolt Euroopa regioonis, kuid on kättesaadav kõikides maailma riikides. See annab hea võimaluse võrrelda oma tulemusi paljude teiste koolidega erinevatest riikidest.

Konkurss nimega Best in English toimub juba mitmendat aastat ning sellel aastal toimus see 29. novembril. Mitu aastat järjest on nii suurima punktisummaga kool kui ka õpilane olnud just Eestist. Eelmine aasta võttis testist osa 42 Eesti kooli. Sel aastal osales ka Vändra Gümnaasium 19 õpilasega (vanuses 14-19). Kooli parima tulemuse saavutas Ander Terehov 11. klassist 101,5 punktiga 114-st, temale järgnes Andra Kees 97 punktiga (9.kl.) ja Ketlin Riks 95 punktiga (11.kl.). Kokku oli 25 riigist osalejaid koole 624, õpilasi 16462.

Konkursi korraldajateks on MTÜ Kompetentside Arendamise Instituut (Institute for Competencies Development), Czech-us (välismaal õppimise ja töötamise agentuur) ning Eestipoolne koordinaator Evenor agentuur (haridus- ja keeleprogrammid välismaal).

Parimatele õpilastele ja koolidele on välja pandud palju huvitavaid auhindu, sealhulgas kahenädalane keelereis Kanadasse Torontos koos majutuse ja lennupiletiga!

Jääb üle oodata konkursi rahvusvahelisi tulemusi.

Ülle Tomingas VG inglise keele õpetaja