Eesti keele aasta 2019

Lõppemas on eesti keele aasta. Sel sügisel saime osa neljast eesti keele päevast, mida korraldab Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudiga. Ülikooli õppejõud tutvustasid õpilastele oma uurimisvaldkondi: dotsent Madis Arukask rääkis läänemeresoome väikerahvastest, lektor Sulev Iva pajatas keelejuttu võro keelen ning lektor Riina Reinsalu õpetas, kuidas tõlgendada meediatekste. Õpetajatele viis emakeeleõpetuse assistent Maigi Vija läbi koolituse „Uuemad eesti keele reeglid ja ametikirja vormistamine“.

10. detsembril võtsid kooli emakeeleolümpiaadil mõõtu 7.-12. klassi head eesti keele tundjad. Selgusid parimad:

7. kl Patrick Lepik ja Lisette Helena Maranik

8. kl Keidi Trellmann

9. kl Triinu Aru

10. kl Isabella Lepik

11. kl Janeelika Kaur

12. kl Kirke Tõnissaar

Õnnitleme võitjaid ja täname kõiki tublisid keeletundjaid!

Ilusat emakeelt soovides

eesti keele õpetajad