Jakobsoni kõnevõistluse võitja

Elis Krais tuli Jakobsoni kõnevõistlusel võitjaks.
Palju õnne Elisele ja juhendajale õpetaja Anne Vaherile!

14. aprillil toimus Jõgevamaal Torma Põhikoolis juba 14. Jakobsoni kõnevõistlus ,,Isamaa on meile püha!“. Sel korral oli võistlus pühendatud C. R. Jakobsoni 181. sünniaastapäevale. Kõnevõistlusele kutsutakse esinema noored Jõgeva-, Viljandi-, Pärnu- ja Tartumaa koolidest, kuna C. R. Jakobsoni tegemised on seotud eelkõige nende paikadega.

Iga võistleja esineb kahe kõnega. Üks on vabalt valitud lõik C. R. Jakobsoni isamaakõnedest ja teine on omaloominguline isamaateemaline kõne.

Tänavu esindas meie kooli 9. klassi õpilane Elis Krais. Ta esitas katkendi C. R. Jakobsoni III isamaakõnest ,,Võitlemised Eesti vaimupõllul“ ja omaloomingulise kõne ,,Minu Eesti inimesed“. Elis esines hästi. Tema kõned olid sisukad ja meeldisid žüriile. Täname Põhja-Pärnumaa Raamatukogu direktorit Monika Jõemaad, kes aitas valida põneva katkendi Jakobsoni kõnede hulgast. Omaloomingulises kõnes rääkis Elis südamlikult neist Eesti inimestest, kes tema jaoks Eestimaa pühaks muudavad.

Žürii omistas Elisele kui parimale esinejale peaauhinna nahkköites C. R. Jakobsoni „Kolm isamaa kõnet“.