Selgusid Pärnumaa parimad miniettevõtjad 2023

Hestia Hotel Strandis toimunud võistlusel “Pärnumaa parim miniettevõtja 2023“ selgitati välja Pärnumaa parimad miniettevõtjad. Vändra Gümnaasiumi esindas sellel võistlusel kaks mini-minifirmat.

Mmf „Sõnum ehtes“ saavutas III koha. Mmf „LRL ehted“ pälvis eriauhinna sisuka esitluse eest. Pärnumaa parim minimini- ja minifirma tulid sel aastal Sindi Gümnaasiumist.

Võistluse eesmärgiks on propageerida ettevõtlusõpet, innustada õpilasi osalema ettevõtlusõppega seotud praktilistes tegevustes, anda õpilastele esinemisvõimalus ja võistluskogemus.

Noored alustavad ettevõtlusteekonda sügisel, kui majandustundide raames hakatakse genereerima ideid ja moodustama meeskondi. Üheskoos luuakse ettevõte, tegeldakse tootearenduse ning tootmisega. Detsembris saab esimesi tooteid ostjatele laatadel või veebipoes müügiks pakkuda. Miniettevõtjadki peavad rahaasjad korras hoidma ning oma tooteid erinevates kanalites turundama. Väga oluline on omavaheline ladus koostöö.

  1. klassi õpilastest loodud mmf „Sõnum ehtes“ ja mmf „LRL ehted“ tootsid ja pakkusid mõlemad ilu. Esimene valmistas kuuseehteid, teine käepaelu, käevõrusid ja kodukaunistusi. Esimene ettevõtluskogemus osutus positiivseks, kaup meeldis ostjatele ja firmad lõpetasid oma tegevuse kasumlikult. Mõlema firma töötajad ütlesid kokkuvõtet tehes, et õppisid palju ja ootavad juba minifirma loomise aega.

Mini-minifirmade juhendaja

Õp Silja Enok 

Selgusid Pärnumaa parimad miniettevõtjad 2023

Foto autor: Kristi Kuusmik-Orav