Preemiareis Ahhaa keskusesse

Õppeaasta alguse võttis Vändra Gümnaasiumi 2. B klass osa Tartu Ülikooli teaduskooli poolt korraldatud loovtööde konkursist „ Andekus minu silme läbi“ .
Tartu Ülikooli teaduskooli direktori Ana Valdmanni sõnul sündis konkursi idee soovist tuua andekate õpilaste märkamist ja toetamist senisest enam fookusesse. „ Ministeeriumi tasandil on loomisel andepoliitika, kuid seni selgelt määratlemata andekuse mõiste. Loovtööde konkurss annab võimaluse õpilaste ideede kaasamiseks“ selgitas direktor.
2. B klassi õpilased valmistasid ühistööna plakati, kus kujutasid ennast tegemas just neid tegevusi milles nad andekad on. Koos mõeldi välja ka slõugan sellele plakatile:
„Andekus ei hüüa tulles, andekus on sinu sees. Olema pead ise valves, õigel ajal leia see!“. Nüüdisaegne haritlaskond väidab, et iga inimene on andekas. Tuleb vaid leida õige lähenemine inimeseni ning avastada andekus temas õigel hetkel. 2.B klass tuletas seda oma plakatiga kõigile meelde.
Plakat ja selle sõnum meeldis väga žüriile ning see kuulutati eripreemia vääriliseks. Preemiaks oli tasuta päev Ahhaa keskuses ning planetaariumi külastus.
Reisi kuupäevaks valiti igati tähenduslik 1. juuni, mis on rahvusvaheline lastekaitsepäev. Kuna 2. B klassil on palju sõpru, siis kaasa tulid veel sõbrad 1. A-st, 2. A-st, 3. C-st ja 7. C-st.
Kuna Tartusse sõit on pikk, siis oli plaanis see päev maksimaalselt täis organiseerida. Peale Ahhaa keskust külastati giidi saatel veel Tartus tudengite seas populaarset Toomemäge ning saadi osa selle huvitavast ajaloost.
Täname väga Põhja- Pärnumaa vallavalitsust, kes osaliselt toetas antud preemiareisi.