“Pähklipureja ehk imeline jõuluöö” Tartu teatris “Vanemuine”

10. jaanuaril külastas Vändra Gümnaasiumist 50 teatrihuvilist etendust “Pähklipureja ehk Imeline jõuluöö” , mis toimus Tartus teatris “Vanemuine”. Etendus tekitas palju emotsioone ja mõtteid, mida jagavad kaks 3. klassi õpilast Ketriin ja Kadi.
 
Ballett “Pähklipureja”
Oli kolmapäev ja meie läksime vaatama balletti “Pähklipureja”. Kui lõpuks “Vanemuine” teatri jõudsime, oli meil veel vaba aega, ostsime puhvetist endale meelepärast sööki-jooki. Kui ballett algas jäid kõik tasa ja vaatasid balletti. See rääkis tüdruk Mariast, kes oli ratastoolis ja tema unenäost. See oli minu jaoks kurb, et ta oli ratastoolis. See oli unenägu, kus ta võitles rottidega ja tegi veel igasuguseid asju, mulle meeldis ta vaprus. Aga enne seda sai ta endale nuku Pähklipureja, kes aitas Mariat. Maria unenäos sai ta kõndida, aga päriselt ei saanud. Kui Maria ja Pähklipureja üles ärkasid, igatses Maria kõndimist ja ütles seda Pähklipurejale, kes ütles: “Kui sa endasse usud, siis saad ka sa kõndida”. Maria uskus endasse ja Pähklipureja aitas kuni Maria tegi ühe sammu, teise sammu ja juba hakkaski kõndima. Lugu lõppes sellega, et Maria näitas seda teistele ja teised olid väga rõõmsad. Mulle meeldis kõige rohkem Pähklipureja, sest ta aitas Mariat peaaegu koguaeg. See meeldis mulle ja üldsegi meeldis kõik seal balletis, väga graatsilised tantsud, näitlejate miimika ja oskused seda professionaalselt tantsida. See oli imeilus jõulumuinasjutt.
Ketriin Saks 3.a klass
 
Pähklipureja
Kolmapäeval 10.01 läksime Tartusse Vanemuise teatrisse. Kui olime riided ära andnud, saime minna ringi uudistama. Kui teater peale hakkas, oli terve saal inimesi täis. Minule ise meeldis väga Maria. Maria oli tüdruk, kellel oli ratastool ja tema unistus oli, et ta saaks tantsida. Välja ilmus Pähklipureja, kes seikles koos Mariaga. Marial pole ratastooli ja nüüd saab ta tantsida niipalju kui ise soovib. Maria ärkas ja sai aru, et kõik see oli uni. Kui Pähklipureja ärkas, palus Maria, et ta aitaks tal kõndima õppida ja Maria soov läks täide. Minule meeldis see osa kus Pähklipureja aitas Mariat.
Kadi Pärnoja 3.b klass
 
Bussisõidu maksis kinni Kultuuriranits.
Aitäh kõigile meeldejääva teatrielamuse eest!