JA Eesti Metsakool

15. – 17. juunil toimus rahvusvaheline majanduse suvekool Toosikannus, millest võtsid osa meie 10. klassi õpilased.

10.klassi õpilased:

Tony – Saime praktiseerida võõrkeeli teiste õpilastega, eriti inglise keelt, mida peamiselt kasutasime. Huvitav oli osa võtta oksjonist ning näha, kuidas need toimivad.

Maribet – Mulle meeldis, et oli palju mänge, mis aitasid üksteisega tuttavaks saada. Tore oli ka see, et sai keelt arendada. Ma õppisin rohkem koostööd tegema erinevatest rahvustest inimestega.

Jan Erik – Väga huvitav oli kuulda erinevate õpilasfirmade tekkimise ning toimimise lugusid. Samuti meeldis mulle suvekoolis toimunud majandus/turumäng. Kasulik oli kindlasti see, et terve laager oli inglise keeles, mille tulemusena sai palju harjutada inglise keeles rääkimist. Samuti oli kasulik kuulda firmade toimimise kohta majandusinimestelt.

Martin – Minu meelest oli väga huvitav näiteks see, kui tuli Taxify Euroopa esindaja meile rääkima nende firmast. Lisaks oli ka lahe samal õhtul toimunud Rooside Sõja mäng, mille minu tiim loomulikult võitis. Nagu ka teised mainisid eespool, oli väga kasulik see, et laager oli inglise keeles. Muidugi oli ka kasulik lõpus toimunud oksjon, kust sai palju kasulikke asju osta laagri käigus kogutud punktide eest. Ei jäta mainimata, et minu tiim sai kolme päeva peale kokku kõige rohkem punkte.

Kolmepäevases mentorite suvekoolis osales kooliõpilasi mitmetest riikidest: Belgiast, Lätist, Leedust ning erinevatest Eesti koolidest. Osalejad olid õpilasfirmadega juba tegelenud või nendega peatselt tegelema hakkavad õpilased, kes jagasid laagri käigus enda firma tegemise kogemusi ning said uusi kasulikke teadmisi ning oskuseid. Ürituse jooksul esinesid mitmed erinevad ettevõtjad, kes jagasid enda tarkusi ning erinevaid nippe, kuidas enda firma luua ning see edukaks arendada. Osalejaid oli mitmetest valdkondadest: tekstiilitööstus, taksondus (Taxify) ning suhtekorraldus.

Lisaks said osalejad palju uusi teadmisi paljudest teemadest, teiste hulgas nõudlus ja pakkumine, piirprintsiip, majanduse ja ettevõtluse sotsiaalsed eesmärgid, turgude toimimine, ettevõtluse riskid ja paljud muud. Käsitleti neid teemasid läbi erinevate mängude, kus tuli rakendada rühmatöö oskusi ning võõrkeeli võõraste grupiliikmetega.

Laagri lõpus toimus oksjon, kust õpilased said kolme päeva jooksul kogutud punktide eest endale erinevaid asju osta, näiteks käsitööseepe, rätikuid, jooke, kinkekaarte ja palju muud huvitavat.

Üritust aitasid korraldada JA Alumni, USA saatkond, Coca-Cola ja mitmed teised organisatsioonid.

Uudise edastas õpetaja Riina Sikkal