Ettevõtlusnädalal esines Vändra Gümnaasiumis õpilastele firma Moomoo looja Allan Oras

Ettevõtja Allan Oras osales algatuses Minu Lugu ja panustas koos Vändra Gümnaasiumi õpilastega rekordi sooritamisse: 181 ettevõtjat ja juhti jagavad oma lugu 208 korral 157 Eestimaa koolis.

Moomoo on rattariiete bränd, mille tunnustatud jalgrattur Allan Oras rajas 2013. aastal. Moomoo on riietanud meie kodupaiga rattasangareid Tanel Kangertit ja Rein Taaramäed. Moomoo on fraas viit võõrkeelt valdava ettevõtja ja tema abikaasa kunagisest lemmiklaulust.

Õpilastele rääkis Allan Oras oma enam kui 30 aastat kestnud sporditeest ja selle kaudu ettevõtjaks saamisest. 2013. aasta lõpul loodud Moomoo alustas tootmist allhankijatega. 2015 võeti tööle esimene oma õmbleja ja osteti õmblusmasin. Nii saadi „tuul purjedesse“ ning aasta lõpuks kolmekordistati käivet. Kuulajates tekitas elevust fakt, et 2016. aasta Rio olümpial sõitsid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe Moomoo rattariietega. 2017. aastaks oli Moomoo tootevalikus juba 60 toodet ja soetatud sai juurdelõikusrobot. 2018. aastal jõudsid Moomoo riided suusatamise MK-le. Rohedisaini viljeleva ettevõttena hakati 2019. aastal rattariiete valmistamiseks kasutama taaskasutatud plastikust valmistatud kangast. Järgmisel hooajal riietatakse Eesti laskesuusatamise meeskonda.

Äri laiendamine käib koostöös pangaga. Baltikumi suurimaks rattariiete brändiks tõusnud ettevõtte talvetoodangust läheb üle poole Norra turule.   Firma on aus maksumaksja ja hea partner pangale. Valmis toodangut saab osta e-poest. Moomoo riiete tellijate hulka kuulub näiteks ka president Kersti Kaljulaid.

Auditooriumis oli tänaseid jalgrattaklubi Viko spordinoori. Neile ja teistele kuulajatele rõhutas ettevõtja Allan Oras eesmärkide püstitamise ja unistuste poole püüdlemise olulisust. Väga tähtis on austus ja usaldus, see on oluline nii peres kui äripartnerluses.

Firma Moomoo eesmärgiks on saada kõige keskkonnasõbralikumaks rattariidebrändiks maailmas.

Silja Enok

Vändra Gümnaasiumi õpetaja