Vändra ettevõtjad said teenetemärgid

Vändra ettevõtjad, kes on meie kooliga koos teinud erinevaid koostööprojekte, on saanud tunnustatud.

Palju, palju õnne!

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Ettevõtjatest saavad riigi teenetemärgi tänavu:

Jaanus Luberg – Balti Trafo

Pea 15 aastat on Jaanus Luberg juhtinud Vändras asuvat elektroonikatehast, mis valmistab väiketransformaatoreid ja induktiivkomponente ja annab tööd 114 inimesele. Tehas ekspordib kogu toodangu, poole sellest emafirma Schwa-Medico asukohariiki Saksamaale, on võlgadeta ja kasumis. Tehase käive on viimastel aastatel olnud 7 miljoni ja kasum0,4 miljoni euro kandis.

Aadu Juhkental – OÜ Valley

Teine Vändra ettevõtja, innovaatilise vaibatootja Valley OÜ rajaja ja juht. Ettevõte tegi 2019. aastal pöörde ja loobus hulgikaubandusest naturaalsest materjalist toodetud käsitafting-vaipade tootmisele, mis ERRi teatel liiguvad kuningakodadele, luksushotellidele ja saatkondadele, aga ehivad ka laulja Tina Turneri kodu Šveitsis. Vaibatootmises saab tööd üle 50 inimese, selle käive oli 2019. aastal 2,4 miljonit eurot ja kasum ligi 0,2 miljonit eurot.

Juta Tammai – LSAB Vändra

LSAB Vändra, mida Juta Tammai juba 15 aastat juhtinud on, remondib metallitooteid ja toodab tööriistade puidu- ja metallitööstusele. Rootsi LSAB gruppi kuuluv ettevõte on kokku saanud juba koroona-aasta tulemused ja need on head: käive jäi varasemale alla napid 6 protsenti ja oli 2,3 miljonit eurot ja ärikasum ulatus samamoodi üle 0,5 miljoni euro. Toodete põhiturg oli Eesti.