Meie ettevõtlikkust märgati!

Ettevõtliku kooli edulugude konkursil hinnati Pärnumaa parimaks edulooks 2022. aastal meie kooli projekt “Ürdiaed kooliaeda”.

“Ürdiaed kooliaeda” esitati ka ettevõtliku kooli edulugude vabariiklikule konkursile.

Palju õnne projektis osalenud õpilastele 2.a, 2.b ja 6. klassist ning  projekti läbiviinud õpetajatele: Riina Kirkmann, Kadi Aruste, Angeelika Mägisalu, Hille Arumäe, Ester Vahter ja kooli aednik Lii Rõõmusaar.

Vändra Gümnaasiumi 1.a, 1. b ja 5. klass osalesid 2022. a kevadel projektis “Ürdiaed kooliaeda!”, mille käigus rajati Vändra Gümnaasiumi kooliaeda kaasaegne ürdiaed. Kooliaed saab kahe aasta pärast 100 aastaseks ning on üks vähestest kooliaedadest Eestimaal, mis on järjepidevalt tegutsenud kooliaiana. Ürdiaed on kingitus 1. ja 5. klassi õpilaste poolt Vändra Gümnaasiumile, mis sai 2022. aastal 100 aastaseks. Ürdiaeda saab kasutada õppetöös, seal praktiseeritakse seemnete külvamist ja taimede istutamist, aeda kasutatakse taimede õppimisel ning saadusi ürdisoolade valmistamisel.
Projekti käigus õpiti palju maitsetaimede kohta, valmis ürtide digiraamat ja rajati maitsetaimedele kastpeenrad, arendati meeskonnatööd ja planeerimisoskusi, suurendati keskkonnaalaseid teadmisi ning kaasati õpilasi üheskoos kaasa mõtlema tervisliku toitumise teemal.