2.a ja 2.b klasside külaskäik C. R. Jakobsoni Talumuuseumi

Teisipäeval, 30. jaanuaril, külastasid meie 2.a ja 2.b klass KIK- projekti raames C. R. Jakobsoni Talumuuseumi. Lapsed said osa programmist “Eesti toidu aastaring talus.” Programmi eesmärk oli tutvustada Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mõju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni põhimõtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kööki– meie lauale.

Programmi kuulus taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimängud. Õpilased valmistasid ise kaerahelbeküpsiste taigna, kokatädid küpsetasid need valmis ja hiljem söödi muidugi küpsised ära ka. Taigna jaoks vajaminev või “klopiti” vahukoorest ja seda saadi hiljem ka karaskile määrida. Lastele väga meeldis, et nad said ise kõike kaasa teha ning elevus jätkus programmi lõpuni. Aitäh toreda ja sooja vastuvõtu eest! Kurgjal on alati nii tore!