Gümnaasiumiõpilased käisid Tallinnas teatris

21. septembril käisid Vändra Gümnaasiumi 11. ja 12. klassi õpilased Eesti Noorsooteatris vaatamas etendust „Plekktrumm“.

Välja sõideti Vändra Gümnaasiumi eest kell 16.00. Alguses möödus sõit rahulikult, kuniks bussil tekkis natuke enne Tallinnasse jõudmist rike. Õpilased pidid veidi aega ootama, kuni teine buss tuli ja viis nad lõplikult Tallinnasse kohale.

Etendus algas kell 19.00 Eesti Noorsooteatris. Saalis, kus etendus toimus, oli väike lava, kus näitlejad pidid ise järgmiseks stseeniks asju ümber tõstma ning vaatajad istusid lava kolmel küljel esinejatele lähedal. Näitlejaid oli laval kaheksa, üks tuntumatest oli näiteks Mart Müürisepp, ning nad mängisid erinevaid rolle.

Lavastuse tegevus toimus Teise maailmasõja aegsel perioodil ning rääkis poisist, kes ei tahtnud suureks kasvada ja kelle parim sõber oli plekktrumm. Sündmused olid sünged ja palju oli sümbolite keelt. Lavastaja Taavi Tõnisson oli toonud vaataja ette laule, tantse ning nukke, nii et etendus oli vaheldusrikas, huvitav ja hariv. Nii mõnigi teadmine ajalootunnist tunti ära. Etendus kestis kolm tundi ja sellel oli üks pooletunnine vaheaeg.

Sõit tagasi Vändrasse algas kell 22.45 ja õnneks ilma riketeta. Ühel päeval saadi sõita kolme erineva bussiga. Õpilased olid pika päeva lõpuks üsna väsinud ja enamik magas koduteel. Buss jõudis Vändrasse 00.30 ja kõik õpilased läksid ilusasti koju ning jõudsid järgmisel hommikul spordipäevale.

Foto: Lisette Luik

Mirko, Jürgen, Elis

11. klass