Kaunikõlaline ooperikolmapäev

27. septembril esietendus Pärnu kontserdimajas Gioachino Rossini koomiline ooper ,,Sevilla habemeajaja“. Meie kooli 3-ndate, 4.c, 7. ja 8.c klassi õpilastel oli tänu klassijuhatajate varakult tellitud piletitele õnn publiku hulka kuuluda. Bussisõidu maksis kinni Kultuuriranits, kellega suhtles õp Silja Enok.

Paljudele oli see esimene ooperietenduse külastus ja arvamused ulatusid vaimustusest väikese kahtluseni, kas järgmisel korral ka ooperiteatrisse minna, aga vähemasti on ise tunnetatud selle suursuguse kunstižanri olemust.
Seekordne lavastus on eestikeelne ja noorte vaatajate jaoks veidi lühendatud. Ettevõtmise hing on maailmalavadelt ja Lüdigi saalistki tuttav bass Ain Anger, kes ise särab doktori rollis. Figaro osa laulab estoonlane Tamar Nugis. Laval on Pärnu linnaorkester dirigent Henri Christofer Aaviku juhatusel. Vali kõmakas käib ka, laval on suitsu ja sähvivaid tulesid – mida siis veel tahta!