Hõimupäeva liikumisvahetund

Hõimupäeva liikumisvahetund

Hõimupäeva mängu õige vastus: HÕIMUPÄEV.

Sellise sõna sai kokku, kui kõigis kontrollpunktides õige täht leida. Võimla juures küsiti näiteks, mis rahvusest on Janek Õiglane. Raamatukogus taheti teda, mis keeles Ferenc Molnar ,,Pal-tänava poisid“ kirjutas. Sööklas uuriti, mis rahva lemmiktoit on karjala pirukas, ja Lüdigi saalis, mis riigiga on meil sarnane hümn.

Mäng toimus vaheajaeelse koolipäeva pikal vahetunnil ja seekord võis koolimajas igal pool joosta, kuigi mängu juhend ütles, et kiirus pole oluline. Kõige rohkem osalejaid oli teisest kooliastmest. Mõni esimese klassi õpilane kurtis, et mängiks küll, aga ei tunne veel hästi tähti. Nemad võisid tegutseda koos suurema koolikaaslasega.

Lisaks mängule kasutasid mõned klassid võimalust kuulata tuntud näitlejate esituses Eno Raua loomingut, sest 20. oktoobril oli ettelugemise päev.

Humanitaarainete õppetool