KOOLIÕE SOOVITUSED KODUSEKS RAVIKS

  • Külmetushaiguse ravi tuleks alustada kohe esimese ööpäeva jooksul pärast esimeste haigustunnuste ilmnemist. Tass või paar õhtust taimeteed koos lühiajaliselt suurema koguse C-vitamiiniga aitab immuunsüsteemi tugevdada ning esmaseid külmetusnähte kaotada.Võiks kasutada punast päevakübarat koos C-vitamiini ja tsingiga ja immuunsust tõstvaid preparaate käsimüügist.
  • Külmetushaigust aitab leevendada ka kõik, mis kuum: jook, jalavann (soola või sinepipulbriga), viinasokid, sinepiplaastrid, Vietnami salvi Hustagil palsami ja  Abo  Health külmetuspalsami hõõrumine varvaste vahele ja sääremarjadele ning rinnakule.
  • Nina limaskesta turse vähendamiseks kasutatakse nohutilku/spreisid (ksülometasoliin, naftasoliin) ja allergiatablette/siirupeid (pseudoefedriin). Looduslikud õlid, seahulgas mentool, kaitsevad nina liigse kuivuse ja kinnisuse eest (nohupulk, inhaleerimissegu).
  •  Puhastamiseks sobivad (mere)soolalahusel põhinevad preparaadid. Vältimaks eritise kõrva sattumist, tuleks nuusata üht ninapoolt korraga, kummardudes ettepoole ja vältides liigtugevat survet.
  • Kuiva köha puhul sobivad rögavedeldajad (ACC, ambroksool, broomheksiin) ja teha aurusid ja kuumad joogid.
  • Valusa või valutava kurgu puhul aitavad erinevad imemistabletid, ravimtaimedel ja taruvaigul baseeruvad kurguaerosoolid.Kurguvalu vastu aitab külmetuspalsamiga määrimine, inhalatsioonid ja sinepivannid.
  • Üle 38C° temperatuuri korral võiks siiski juba võtta palavikualandajaid (paratsetamool, atsetüülsalitsüülhape) sobivas ravimvormis.Palju juua.

    Endiselt kehtivad kuldsed tõed: puhka, joo palju vedelikku, tugevda immuunsüsteemi. Viirustevastase võitlusega peab organism ise hakkama saama ning külmetushaigused tuleb kindlasti korralikult välja ravida. Krooniliseks muutunud nohu, köha, bronhiit või kurgupõletik võivad põhjustada raskemaid tervisehädasid.