99-aastane kooliaed 2023. aasta suve lõpus

Vaippeenar on pühendatud selle aasta noorte laulu- ja tantsupeole. Peenart aitasid kujundada Juta Pertel, Angeelika Mägisalu ja Lii Rõõmusaar. Abivalmis taimede istutajad olid Vändra Gümnaasiumi õpetajad.

 Algklasside aiamaa. Igal kevadel käivad 1.- 4. klassi õpilased kooliaias peenraid tegemas, seemneid külvamas ja köögivilju istutamas. Kooliaias toimetades õppisid lapsed erinevaid töövõtteid. Õppisid tundma aia tööriistu, taimede seemneid ja toidutaimedele vajalikke kasvutingimusi. Said teada, millised need söödavad taimed välja näevad ja septembris saavad proovida ka nende maitset. Maitsetaimede kastid.  Projekti „Ürdiaed kooliaeda raames said rajatud eelmise aasta kevadel ürtide kastid. Neis kasvavad erinevad mündid, salvei, tüümian, hobulauk, petersell, basiilik ja muud maitsetaimed, mida saab kasutada kodunduse tundides ja koolisööklas toidu valmistamisel. Suvelillede peenrad. 13-aastase tuhkpuu ussiheki kõrvale on istutatud umbes 20 erinevat sorti/liiki suvel õitsevaid lilli, näiteks takeetesed, pruudisõled, kosmosed, lõvilõuad, portulakid, lobeelijaid, viltlehed jne. Need kaunilt õitsevad taimed on ette kasvatatud kooli kasvuhoones juba alates märtsist ja juunis aitasid taimed istutada peenardesse meie tublid puhastustiimi liikmed. Muidugi leiab meie kooliaiast veel palju erinevaid taimi, põõsaid ja samuti ka kasvuhoone. See oli üks osa meie tegusa koolipere tegemistest. Seda ilu lihtsalt peab jagama!

Fotod T. Sikk, tekst  H. Arumäe ja L. Rõõmusaar