12. klassi rakendusbioloogia tund

Neljapäeval, 12. oktoobril toimus 12. klassi bioloogia tund kokandusklassis. Mitte selleks, et seal kokata, vaid hoopis rakendada bioloogia teoreetilisi teadmisi ja praktilist tehnoloogiat (toiduainete tehnoloogiat) tavaelus. 12. klassi õpilasid valmistasid sellel päeval ise kartulitärklist ja kohupiima.

Tooraineks olid kartuli mugulad ning poest ostetud petipiim ja hapupiim. Tööjuhised valmistas ette õpetaja ja töövahendid olid olemas klassis. Õpilaste huvi ja tegutsemislusti tulemusena valmiski kaks portsu kvaliteetset tärklist ja kaks portsu heamaitselist kohupiima.

Nende kahe toote valmimisprotsess jäädvustati fotodena ja videodena, neid esitlevad 12. klassi õpilased järgmise nädala rakendusbioloogia tunnis. Alljärgnevalt mõned fotod ja video sellest bioloogia tunnist.

Video     OCVideo.719516765.268499.mp4

Tekst ja fotod H. Arumäe